CURSURI PENTRU COPII

FREEWALL

Bouldering. Escalada. Initiere. Antrenament.

Escalada este un sport cu multe avantaje pentru intreaga familie, indiferent de varsta. Este excelent pentru a construi un corp puternic, dezvoltat armonios si o minte la fel de puternica si increzatoare.

Escalada este un sport care poate fi practicat atat in interior, cat si in aer liber. In plus, are beneficii precum cresterea mobilitatii si flexibilitatii si ofera un antrenament pentru intreg corpul. Fiind o activitate interesanta si distractiva, este preferata de catre copii. Desigur, ideea de a iti sti copilul catarat pe un perete la o inaltime considerabila poate nu iti sugereaza ca aceasta activitate ar fi sigura, dar acestia au parte de o pregatire corespunzatoare, instructiuni clare si supraveghere atenta din partea instructorului.

ABONAMENT CU INSTRUCTOR

8 sedinte - 1h / luna
220 RON
per persoana

Nu este inclusa si incaltamintea specifica (papuci de catarat). Se pot inchiria contra cost de la secretariatul salii. Accesul la sala in afara orelor de antrenament programate nu este inclus in pretul cursului.

Antrenamentele se realizeaza in grupuri de copii, impartiti dupa varsta implinita. Programul antrenamentelor este fix: marti si joi.

17:00-18:00 copii intre 7-9 ani si incepatorii pentru primele sedinte

18:00-19:00 copii intre 10-14 ani

NOTE. SFATURI.

Varsta minima pentru necesara pentru a putea participa la antrenamentele organizate impreuna cu instructor este stabilita la 7 ani, deoarece incepand de la aceasta varsta, copii pot urma instructiunile si au mai multa autonomie. Cu toate acestea, nu exista o varsta minima impusa care sa impiedice copii sa inceapa mai devreme, atata timp cat sunt insotiti in sala permanent de un adult ( parinte, tutore).

Si la varste mai mici de 7 ani, copii au deja abilitati motrice suficiente pentru a putea dobandi miscari de baza, bineinteles invatate mai mult sub forma de joaca. Cataratul practicat in sala de escalada este o modalitate buna pentru a construi tehnica si increderea necesare pentru a trece apoi la cataratul pe stanca, in aer liber. Copii pot vedea mai bine unde sunt pozitionate prizele si unde sa-si aseze mainile si picioarele.

Practicat de la o varsta frageda, acest sport este deosebit de benefic pentru dezvoltarea fizica a intregului corp si ajuta la stabilitate, echilibru si coordonare. Ii invata sa gandeasca urmatoarea miscare si sa aleaga traseul potrivit, sa ia decizii singuri si sa creasca astfel increderea in propriile forte. Un alt lucru important pe care il invata prin catarare este rabdarea. Vor invata ca nu toate lucrurile le putem obtine pe loc, ci este nevoie de disciplina si perseverenta pentru a progresa.

Sfatuim parintii sa nu aiba asteptari foarte mari de la copii sub varsta de 7-8 ani. Pentru ei principalul scop va fi joaca, nu interesul pentru activitatea in sine. Putini sunt cei care devin cu adevarat pasionati de sportul luat ca atare.

Copyright © 2020 - All Rights Reserved to FREEWALL